Kiadvány részletei

Cím: Grammatiche critiche

Alcím: Olasz nyelvtani gyakorlókönyv B1-C1 szint

Szerző: Horváth T. Kriszta

Ismertető:
Számtalan nyelvtani gyakorlat megoldásán túl van, de ismeretei mégsem álltak össze? Nehezen lehívhatónak érzi bizonyos nyelvtani ismereteit?
Vannak olyan nyelvtani összefüggések, amelyeket úgy érzi, félreértett, vagy többszöri nekifutásra sem sikerült megértenie?
Sok nehézséget kell leküzdenünk, amíg választékosan és helyesen tudunk kommunikálni egy idegen nyelven. Ráadásul a kezdeti látványos fejlődés után elérkezünk a középhaladó szintre (B1-B2), amikor sokan úgy érzik nyelvtudásuk nem fejlődik eléggé, ilyenkor elkedvetlenednek, elbizonytalanodnak. Pedig ezen a szinten már szükségünk van arra a biztonságra, hogy egy adott helyzetben megfelelő módon tudjuk magunkat kifejezni. Ehhez kíván segítséget nyújtani ez a gyakorlókönyv.
A hét fejezet hét problémás témakörcsoportot dolgoz fel (le preposizioni, i pronomi, imperfetto-perfetto, il congiuntivo in relazione al indicativo e al condizionale, forma passiva – si passivante - forma impersonale, le forme implicite, discorso indiretto).
A fejezetek bevezetőjében a szerző felhívja a figyelmet a típushibákra, és a leggyakoribb tévhitekre, valamint rendszerezi a szükséges nyelvtani ismerteket. Ezután következnek a gyakorlatok, először kontrasztív feladatok segítenek megérteni a nyelvtani sajátosságokat, majd az autentikus szövegekre épülő feladatok szövegkörnyezetükben gyakoroltatják a nyelvtani jelenségeket A gyakorlatok a fejezeten belül fokozatosan lesznek egyre nehezebbek.
Minden fejezet végén megoldókulcs található.

Ajánlott bolti ár: 4200 Ft

Akció: Ha a kiadótól rendeli meg 3150 Ft / példány

Kapcsolódó letöltések:
Borító
Komplex feladatok

Megrendelés...

Contact Us

Telefon:
+36 1 242 1253

Fax:
+36 1 242 1253

E-mail:
info@editiomediterranica.hu

Web:
www.editiomediterranica.hu

Kapcsolat...