Kiadvány részletei

Cím: Esami comunicativi + CD

Szerzők: Bulinszky Marianna, Horváth T. Krisztina

Ismertető:
A könyv fejezetei bemutatják a közép- és emelt szintű érettségi, valamint a közép- és a felsőfokú nyelvvizsgák feladattípusait. A vizsgákon előforduló feladattípusokat a szerzők készségek szerint csoportosították (olvasott szövegértés, nyelvhelyesség, hallás utáni szövegértés, íráskészség, beszédkészség). A könyv célja (a vizsgák bemutatásán túl) a készségfejlesztés, ezért haladó csoportokban tananyagként is lehet használni. A fejezetek végén megoldókulcs van.
A könyvhöz CD tartozik. Terjedelem: 192 oldal + 8 oldal színes melléklet.

A könyv felépítése:
Vizsgaleírások részben bemutatjuk a különböző nyelvvizsgák követelményrendszerét.
Olvasott szöveg értése fejezetben különböző hosszúságú és nehézségű autentikus szövegek találhatóak. A szövegekhez változatos feladatok kapcsolódnak (pl. sorba rendezés, interjú összerakása, feleletválasztós tesztek, válasz megkeresése a szövegben, önálló válasz a kérdésekre stb.).
Nyelvhelyesség: A második fejezet autentikus vagy kismértékben adaptált szövegei segítségével mérhetjük diákjaink nyelvtani ismereteit, nyelvhasználatuk milyenségét.
A hallás utáni szövegértés fejezet feladataihoz kapcsolódó szövegeket a könyvhöz tartozó CD-ről lehet meghallgatni. A szövegekhez itt is sokféle feladat tartozik.
Íráskészség: A negyedik fejezetben bemutatunk néhány olyan feladatot, amellyel az irányított fogalmazás vizsgarészben találkozhat a vizsgázó, valamint olyan mintaleveleket írt a szerző, amilyeneket az érettségin, illetve nyelvvizsgákon elvárnak a vizsgázótól.
Beszédkészség (Témakifejtés, Szituációs párbeszéd, Nemzetközi nyelvvizsgák, Témakifejtés képek segítségével): Az ötödik fejezet bemutatja a szóbeli vizsgák témaköreit, ugyanakkor ötlet és kifejezés gyűjtemény a az általános szóbeli témák átismétléséhez. Itt találhatóak a segítő kérdések a képleíráshoz és a vizsgákon előforduló szituációs feladatok is. A szerző részletesen bemutatja a szóbeli nemzetközi vizsgák sajátosságait.

Ajánlott bolti ár (CD-vel): 3465 Ft

Akciós ár (nyolc vagy több könyv rendelése esetén): 2525 Ft

Kapcsolódó letöltések:
Tartalomjegyzék és előszó
Feladatok (28-29. oldal)
Feladatok (96-97. oldal)

Megrendelés...

Contact Us

Telefon:
+36 1 242 1253

Fax:
+36 1 242 1253

E-mail:
info@editiomediterranica.hu

Web:
www.editiomediterranica.hu

Kapcsolat...